medium_45_Hudpleie_,2

Senzie Akademiet

Kosmetisk dermatologisk sykepleier er en videreutdanning av sykepleiere med fokus på hudpleie og kosmetiske behandlinger. Senzie Akademiet er de eneste i Norge som tilbyr en formell utdannelse i faget og gir studiepoeng.

Kosmetiske behandlinger er en bransje i vekst. Det finnes en rekke kurs innenfor hudpleie og i kosmetikkbransjen. Studerer du ved Senzie får du en formell utdannelse som er viktig når man praktiserer yrket. For at du skal bli en dyktig kosmetisk sykepleier er det viktig å ha basiskunnskaper om hudpleie, hudanalyse, hudtilstander og hudsykdommer før man begir seg ut på kosmetiske behandlinger som laser, fillere og injeksjoner. Her kommer en oversikt over noe av det vi lærer i hudpleie.

 • Hudanalyse
 • Renseteknikk og renseprodukter
 • Ansiktsmassasje
 • Peeling
 • Kremmasker
 • Gips, gummimasker og ampuller
 • Innslusing av produkter med strøm
 • Farging av vipper og bryn
 • Syrebehandlinger og peeling
 • Kosmetisk kjemi

Kosmetisk Dermatologi bygger på basiskunnskapene fra hudpleie og studiet dekker de mest aktuelle behandlingene. I dette faget er det anerkjente sykepleiere og leger og en spesialist i estetiske behandlinger som underviser.
Studiet inneholder følgende hovedtemaer:

 • Injeksjoner og fillere – teori og praksis
 • Laser og laserbehandlinger
 • Kjemisk peeling
 • Hud & ernæring, acne, aldrene hud, rosacea
 • Microneedling
 • Hudhelse

 

Skrevet av

idaheggen

Ida Kristine Heggen Autorisert sykepleier Jeg studerer ved Senzie Akademiet i Drammen hvor jeg holder på med videreutdanning for å bli kosmetisk og dermatologisk sykepleier. Studiet gir en faglig og spesialisert kompetanse innenfor hudpleie, hudsykdommer og generell dermatologi. I tillegg er det lagt vekt på kunnskap og erfaringer for å sikre kvalitet i behandlinger. For kontakt: idakristine_heggen@hotmail.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *