1600978_10154627099700057_3137031152691479259_n

Velkommen til idaheggen.no

Mitt navn er Ida Kristine Heggen, jeg er 24 år fra Hadeland. Jeg er autorisert sykepleier og ble uteksaminert fra Høgskolen i Gjøvik i 2014. Fra HiG kan jeg vise til Eurekaprisen jeg mottok for beste hovedoppgave. Hovedoppgaven ble skrevet i en gruppe på fire personer. Sammen skrev vi årets beste studentprosjektet; ved avdeling for helse, omsorg og sykepleie, Høgskolen i Gjøvik.

IMG_1730
Førnøyd med resultatet
1600978_10154627099700057_3137031152691479259_n
Utdeling av Eurekaprisen 2014

Om studiet
Kosmetisk Dermatologisk sykepleier, er en videreutdanning av sykepleiere med fokus på hudpleie og kosmetiske behandlinger. Senzie Akademiet er de eneste i Norge som tilbyr en formell utdannelse i faget og gir i tillegg studiepoeng. Skolen er privat og lokalisert i Drammen. Senzie og Høgskolen i Buskerud og Vestfold har inngått et samarbeide, slik at du som student vil bli betraktet som en fullverdig student ved HBV. Noe som betyr at under studietiden har du tilgang på alle høgskolens fasiliteter.

Kosmetiske behandlinger er en bransje i vekst. Det tilbuds forskjellige kurs innenfor hudpleie og i kosmetikkbransjen. Studerer du ved Senzie får du en formell utdannelse som er viktig når man praktiserer yrket. For at du skal bli en dyktig kosmetisk sykepleier er det viktig å ha basiskunnskaper om hudpleie, hudanalyse, hudtilstander og hudsykdommer før du begir deg ut på kosmetiske behandlinger som laser, fillere og injeksjoner. Her kommer en oversikt over noe av det vi lærer i hudpleie.

 • Hudanalyse
 • Renseteknikk og renseprodukter
 • Ansiktsmassasje
 • Peeling
 • Kremmasker
 • Gips, gummimasker og ampuller
 • Innslusing av produkter med strøm
 • Farging av vipper og bryn
 • Syrebehandlinger og peeling
 • Kosmetisk kjemi

Kosmetisk Dermatologi bygger på basiskunnskapene fra hudpleie og studiet dekker de mest aktuelle behandlingene. I dette faget er det anerkjente sykepleiere og leger og en spesialist i estetiske behandlinger som underviser.
Studiet inneholder følgende hovedtemaer:

 • Injeksjoner og fillere – teori og praksis
 • Laser og laserbehandlinger
 • Kjemisk peeling
 • Hud & ernæring, acne, aldrene hud, rosacea
 • Microneedling
 • Hudhelse

Skrevet av

idaheggen

Ida Kristine Heggen Autorisert sykepleier Jeg studerer ved Senzie Akademiet i Drammen hvor jeg holder på med videreutdanning for å bli kosmetisk og dermatologisk sykepleier. Studiet gir en faglig og spesialisert kompetanse innenfor hudpleie, hudsykdommer og generell dermatologi. I tillegg er det lagt vekt på kunnskap og erfaringer for å sikre kvalitet i behandlinger. For kontakt: idakristine_heggen@hotmail.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *